ابتدا باید این سرویس را در ویندوز سرور فعال کنید. برای این کار پنجره This Pc را باز کنید بر روی پارتیشن مورد نظر کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب کنید.
?
در پنجره باز شده وارد تب Shadow Copies شوید و در این تب در قسمت Select a Volume می توانید پارتیشن مورد نظر خود را انتخاب کنید، بعد از انتخاب پارتیشن بر روی گزینه Enable کلیک کنید تا این قابلیت برای این پارتیشن فعال شود، زمانی که این سرویس را فعال میکند یک Shadow copies از پارتیشن بصورت خودکار همان لحظه گرفته می شود.
هر زمانی که می خواهید یک Shadow copies جدید بگیرید کافیست بر روی گزینه Create Now کلیک کنید.
برای پاک کردن هر Shadow copies کافیست از جدول پایین Shadow copies مورد نظر خود را انتخاب سپس گزینه Delete Now را انتخاب کنید.
?
بعد از کلیک بر روی Enable، پنجره هشداری باز می شود کافیست بر روی Yes فقط کلیک کنید.
?
بعد از فعال کردن Shadow Copies برای پارتیشن یک کپی از همه محتویات گرفته می شود و بعد از آن هر تغییری در فایل ها ایجاد شود و بعد از آن Shadow copies تهیه شود یا به صورت دستی یا بصورت خودکار می توانید تغییرات فایل ها را مشاهده کنید.
اگر می خواهید مشخص کنید که shadow Copy چه مقدار از فضای ذخیره سازی بتواند استفاده کند بر روی Setting کلیک کنید.
?
در پنجره باز شده در قسمت Maximum Size اگر بر وی حالت No limit قرار دهید یعنی بصورت نامحدود برای ذخیره سازی ورژن های مختلف فایل استفاده می کنید.
اما در قسمت Use limit مقدار فضایی را که می توانید برای ذخیره سازی ورژن های مختلف یک فایل استفاده کنید.
?
در قسمت Schedule می توانید زمان بندی گرفتن shadow Copy را بصورت خودکار در طول روز مشخص کنید.
?
مثلا فرض کنید شما در پارتیشنی که shadow Copy را فعال کرده اید یک فایل Notepad ایجاد کرده اید و متنی هم در آن قرار داده اید.
حالا یک Shadow copies بصورت دستی ایجاد کنید، طبق روشی که در بالا گفته شد است.
حالا زمانی که کاربران شبکه یا خودتان می خواهید ورژن قبلی فایل را مشاهده کند کافیست بر روی فایل کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب کند.
?
وارد تب Previous version شوید و در این تب می توانید تمام ورژن های قبلی فایل را مشاهده کنید.
ابتدا ورژن مورد نظر فایل تان را انتخاب کنید و در پایین صفحه با کلیک بر روی Restore می توانید فایل قبلی را جایگزین فایل فعلی کنید.
با کلیک بر روی Open هم می توانید فقط ورژن قبلی را مشاهده کنید و با ورژن جدید آن مقایسه کنید.
?